ANARKISTILLA ON AGGRESSIOITA

Viha on muutoksen voima. Lempeä radikaali ei ole mitään. Pehmoanarkisti on paska. Paska joutaa viemäriin. Kun oloja aletaan muuttamaan, se ei tapahdu äänestämällä. Kun systeemi kaadetaan ja kaaos huudetaan kadulle, sikakapitalistit hirtetään lyhtypylväisiin. Kun omaisuus jaetaan uudelleen, uhreja ei käydä laskemaan. Kuka tulee tielle, se tallataan jalkoihin. Maihinnoususaapas ruhjoo ekonomi-suunnittelijan kasvot veriseksi mössöksi. Hurmetöiden päälle vallankumoussankari vetää kaljan.

Toivottavasti vallankumoukseen ei lähdetä talvipakkasissa. Vittumaista olisi värjötellä ulkona sellaisella kelillä, siinä äänikään kulje huudoksi asti ja paljas sormi jäätyy kiinni liipasimeen. Joukkokokouksetkin pitäisi pitää sisällä. Minne sellaisen sakin mahduttaisi, kareliasaliinko. Voisi se yritykseksi jäädä. Juhannukseksi sitä kumousta pitäisi yrittää järjestää, vaikka siitä saattaa kyllä aiheutua purnausta joukoissa. Mutta juhannuksena asevelvollisistakin on yli puolet mökillä ryyppäämässä. Ei ole nekään sitten estelemässä siinä. On valoisaa. Niitä vitun lippujakin löytyy saloista poltettaviksi runsain mitoin. Ja olutta saa ostaa kyläkaupoista kellon ympäri. Ajankohtana juhannus olisi parahultainen.

Ja olisi hyvä jos saataisiin mahdollisimman paljon kapiaisia mukaan remmiin. Ylikersantit voisivat komentaa sotapojat vaikka kuukaudeksi tupakkatauolle taistelujen laantumista odottelemaan. Vähintään majuritasolle pitäisi ehkä kuitenkin soluttautua. Puolustusvoimilta löytyy toki jos jonkinlaisia ohjeita kriisien tukahduttamiseksi, eivätkä ne pojat ole ennenkään epäröineet käskyjä totella. Hallituksen haluja valtansa säilyttämiseksi tuskin kukaan epäileekään. Ja sotilas koulutetaan Suomessakin tappamaan käskystä. Isänmaan puolesta sitäpaitsi, ja oman tulevan hyvän kaiken, minkä vain suomalainen demokratia saattaa tarjota. Sikapoliisit nyt peittoaa vasemmalla kädellä. Lahdataan ne virastotalon taakse ja pöllitään niiden autot.

Mutta mistä löytyy se työn jänteyttämä käsivarsi kranaattia heittämään. Mistä löytyisi tarpeeksi ideologialle uskollisia taistelijoita tekemään tuntitolkulla syöksyjä luotisateissa samalla vihollisen pesäkkeitä raivoisasti tulittaen. Eihän tässä asevelvollisia kehnompia olla, mutta onko rivianarkistista soturiksi. Useimmilta puuttuu vastaava koulutuskin. Lentäisivätkö Helsingin-marssilla telamiinat tien poskeen. Kuinka moni jäisi kotiin. Ja kuinka monelta anarkistilta löytyy kaapista pienoiskivääriä järeämpää aseistusta, tai edes sitä. Millä eväillä tässä ollaan vallankumoussotaan lähdössä.

Tälläinen yhteiskunta ei nappaa. Herrojen marjareissuista jää paskaa käteen. Systeemin ehdoilla ei kannata muutostyöhön ruveta. Äänestäminen ei auta. Edustuksellinen demokratia ei ole kansanvaltaa. Se on johtamista. Mutta kahdentonnin kuukausipalkkalainen ei järkipuhetta kuuntele, semminkin kun sitä tarjoaa keesipää runkku. Ei se lue kirjojakaan. Kapitalistista järjestelmää voi ehkä järkyttää väkivalloin. Hirttosilmukan osaa kuitenkin solmia harva. Kenestä täällä on tappopuuhiin. Olisiko paras vain paeta metsiin.

- Teemu -

Paluu